neděle 4. listopadu 2012

Real Steel (2011)

Ocelová pěst (2011)

 
Obsah:

V akčním snímku z blízké budoucnosti Ocelová pěst představuje Hugh Jackman Charlieho Kentona, bývalého boxera, jehož milovaný sport ovládli dva a půl metru vysocí oceloví roboti a lidé jako Charlie už do něj nadále nijak nezapadají. Protože nemá s kým zápasit a nemá žádné vyhlídky na lepší budoucnost, je nucen přivydělávat si jako promotér robotických zápasů. Daří se mu jakž takž protloukat tím, že dává dohromady mizerné a vysloužilé roboty a cestuje od jednoho turnaje k druhému, kamkoliv, kde je schopen si nějak přivydělat. Když už se zdá, že situace nemůže být zoufalejší a komplikovanější, vpadne mu znenadání a proti jeho vůli do života jeho syn Max (Dakota Goyo), se kterým už delší dobu není v kontaktu. Oba společně spojí síly, aby postavili a vytrénovali nového robota a proměnili ho v boxerského šampiona. Zatímco si buduje jméno v brutálním a nemilosrdném světě robotických zápasů, zjišťuje Charlie, že se mu navzdory všem očekáváním nabízí poslední šance na boxerský comeback.

  ________________
________________


No.. já už jsem byla lehce znepokojená, když jsem v kině viděla na tenhle film trailer. Taky mi pekelně dlouho trvalo, než jsem se k tomu dokopala a jeden večer si ho pustila.

Charlie Kenton (Hugh Jackman) je bývalý boxer, co se zaměřil na robotické zápasy. Působí tak trochu jako "velké dítě". Velké dítě, které před 11 lety opustilo vlastního syna Maxe, kterému nyní umře matka, tudíž chtě nechtě se musí setkat. Max stráví se svým otcem celé léto, a jednoho dne narazí na rozbitého robota Atoma. 
Atom vypadá trochu jako značně agresivní dítě Plecháče (ano, myslím toho ze země Oz) a robota Adrewa. A nejspíš jako malý viděl bilionkrát filmy s Rambem. Nicméně, Atoma opraví, naučí ho hromadu různých fíglů, a cupky dupky, může se z něj stát největší mlátička všech dob. Co na tom, že je prťavej, na velikosti přeci nezáleží!

Pokud jste dítě, těhotná žena, či lehce citově labilní, ke konci se vám dojetím budou koulet po tváři slzy jak hrachy.
Suma sumárum, jako rodinný film je to dobrá záležitost, navíc Hugh Jackman je furt pořádnej fešák. Jasně, občas jsou ve filmu pasáže u kterých kroutíte hlavou a říkáte si "co to sakra má být" ale buďme upřímní.. ty jsou skoro všude. 
Takže.. Klidně do toho jděte!











Žádné komentáře:

Okomentovat