Na tyhle vedra je fakt ideální, a vážně výborná! :)
Na zmrzlinu :
- 500ml mléka
- 180-200g krupicového cukru
- 35g hladké mouky
- 80ml extra panenského olivového oleje
- 6 žloutků
Na servírování
- Loupané mandle
Mléko zahřejeme při mírné teplotě v kastrolu.
V misce utřeme žloutky s cukrem a moukou, dokud se se nevytvoří jednotná žlutá hmota, kterou přidáme do vlažného mléka a přivedeme k varu.
Mícháme, dokud nezískáme krém připomínající pudink. Poté necháme vychladnout.
Až bude směs skoro studená, začneme za stálého šlehání přidávat po troškách olivový olej.
Zmrzlinu poté přendáme do nějaké nádobky a dáme min. na 6 hodin ztuhnout do mrazáku.
(během té doby musíme zmrzlinu několikrát promíchat, aby nezkrystalizovala)
Před podáváním opražíme mandle a posypeme jimi zmrzlinu!
Žádné komentáře:
Okomentovat