pondělí 20. srpna 2012

Krémová zmrzlina z olivového oleje

Jestli něco můžu doporučit, tak je to tahle VÝBORNÁ DOMÁCÍ ZMRZLINA, z kuchařky Škoda nevařit, od našeho mladýho kuchaře Martina Škody. 
Na tyhle vedra je fakt ideální, a vážně výborná! :)

Na zmrzlinu :

  • 500ml mléka
  • 180-200g krupicového cukru
  • 35g hladké mouky
  • 80ml extra panenského olivového oleje
  • 6 žloutků

Na servírování

  • Loupané mandle


Mléko zahřejeme při mírné teplotě v kastrolu. 
V misce utřeme žloutky s cukrem a moukou, dokud se se nevytvoří jednotná žlutá hmota, kterou přidáme do vlažného mléka a přivedeme k varu.
Mícháme, dokud nezískáme krém připomínající pudink. Poté necháme vychladnout. 
Až bude směs skoro studená, začneme za stálého šlehání přidávat po troškách olivový olej.
Zmrzlinu poté přendáme do nějaké nádobky a dáme min. na 6 hodin ztuhnout do mrazáku. 
(během té doby musíme zmrzlinu několikrát promíchat, aby nezkrystalizovala)


Před podáváním opražíme mandle a posypeme jimi zmrzlinu!

Žádné komentáře:

Okomentovat